Over ons

In 2018 is Lightweight Composite Structures b.v. opgericht door Huub van Elswijk in Heino, Overijssel. In de periode 2004-2017 heeft hij met veel passie o.a. de Biod Caravans geproduceerd en doorontwikkeld met een groot aantal innovaties.

Zijn kennis over hoe je met composieten duurzame, lichtgewicht en vooral ook ijzersterke constructies kunt bouwen, worden onder Lightweight Composite Structures BV gebruikt om diverse producten te vervaardigen waarin juist deze eigenschappen een belangrijke toegevoegde waarde hebben en waarbij ontwikkelingen voor het ene product als kruisbestuiving kan dienen voor de ontwikkeling van het andere product.


Producten

Onder MiCasa en MiCasita worden energiezuinige huisjes vervaardigd die inspelen op de groeiende vraag naar veelal zelfvoorzienende Tiny Houses, mantelzorgwoningen, kleine kantoorunits e.a.. Naast maatwerkbouw wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een standaardmodel dat naar behoefte in de lengte schakelbaar, eenvoudig te plaatsen en makkelijk verplaatsbaar is en ook achter de auto vervoerd kan worden.

Doordat onze producten niet aan de lopende band gemaakt worden, kunnen wij maatwerk leveren waarbij uw product volledig naar uw wens gemaakt zal worden.


Duurzaamheid

Innoveren is een continue proces waarbij steeds weer gezocht wordt naar efficiƫntere, goedkopere en duurzamere oplossingen. Milieubewustzijn staat hierbij hoog in het vaandel en door slim gebruik van composieten kunnen we bijdragen in energie- en materiaalbesparing. Hoewel veel van onze constructies veelal een langere levensduur hebben dan onze klanten gaat duurzaamheid nog een stapje verder en verheugd het ons dat composiet producten aan het eind van hun levens- of gebruiksduur weer volledig gerecycled kunnen worden. Hierbij worden de vezelversterkte materialen gescheiden van het kernmateriaal en vermalen tot grondstof welke wederom in composiet producten verwerkt kunnen worden waardoor minder nieuwe grondstoffen nodig zijn. Ons productieafval wordt zoveel mogelijk intern verwerkt en wat intern niet verwerkt kan worden gaat naar een bedrijf dat het weer voor ons recyclet.